Nu open: Subsidieregeling pilot streekomroepen

feed Nieuws
edit_note 20 november 2019

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) heeft de tijdelijke subsidieregeling pilot journalistieke professionalisering lokale publieke mediadiensten opengesteld. 

Hier vind je de regeling.

 

In deze pilot wordt de komende 2 jaar getest hoe lokale omroepen dankzij extra middelen in staat zijn hun journalistieke aanbod te professionaliseren. De NLPO hoopt in deze pilot te kunnen aantonen dat extra financiering doorslaggevend is om een Lokaal Toereikend Media-Aanbod (LTMA) met professionele lokale journalistiek te realiseren. Aan de pilot is een onderzoek verbonden hoe en op welk gebied die extra financiering het meest profijtelijk is.

 

Om tot een succesvol onderzoek te komen, gelden voor de aanvragen de volgende beperkingen:

– De helft van de 2,85 miljoen euro is bestemd voor (een samenwerkingsverband van) lokale omroepen met een (gezamenlijke) begroting van 600.000 euro of meer.

– De maximale aanvraag is per project bedraagt 275.000 euro per jaar.

– De subsidie bedraagt nooit meer dan de jaaromzet van de aanvragende lokale omroep of gezamenlijke lokale omroepen. De al dan niet gezamenlijke omzet moet minstens 80.000 euro bedragen.

 

N.B.  Voor een aantal omroepen zal gelden dat zij door deze beperkingen niet aan de pilot mee kunnen doen.

 

Monitoring
De omroepen die deelnemen aan de pilot zullen gemonitord worden door het SvdJ. De NLPO zorgt met de eigen expertise voor de begeleiding van de deelnemende omroepen. Bij de afloop van de pilot over 2 jaar moeten de onderzoeksresultaten helpen om het beleid te formuleren over de financiering van de lokale omroep voor de consolidering en professionalisering van de sector.

 

Begeleiding NLPO
Voor lokale omroepen die aan de voorwaarden voldoen, organiseert de NLPO op twee dagen, 27 en 28 november, spreekuren van drie kwartier op twee plaatsen in het land. Vertegenwoordigers van de omroep kunnen dan op vertrouwelijke basis begeleiding van NLPO-medewerkers krijgen bij het opstellen van de aanvraag. Het staat dan vrij om vragen te stellen en het definitieve plan door te lopen. Wij nodigen ook omroepen die geen specifieke vraag hebben, nadrukkelijk uit om ook hun plan te mailen en dit tijdens het spreekuur met ons te bespreken.

 

Intekenen op deze spreekuren doe je hier:
https://forms.gle/bHFfmNVVRWT6WMWK8

Vergelijkbaar

Wellicht interessant