Update DAB+

feed Nieuws
edit_note 08 november 2018

Wie het dossier DAB+ volgt, weet dat het geduld van onze sector danig op de proef wordt gesteld. Want digitale radio zit in de lift en de lokale omroep zit in de wachtkamer. Maar we zitten niet stil! Een korte update.

Stichting NLPO is al geruime tijd in gesprek over de realisatie van DAB+ in het lokale domein en dat leidde vorig jaar tot een overeenstemming met het Agentschap Telecom (AT) en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK). De afspraak was dat er in 2018 zou worden begonnen met het uitwerken van een definitief frequentieplan DAB+ voor de lokale omroep in laag 6. Met dat resultaat leken de lokale omroepen concrete stappen te kunnen zetten, maar mede door de instelling van de Taskforce DAB+ werd het initiatief uiteindelijk stop gezet en op de lange baan geschoven.

Om de impasse te doorbreken heeft de NLPO de afgelopen periode intensief overleg gevoerd met stakeholders en beslissers in het medialandschap en de politiek, toegespitst op de consequenties voor onze sector en de urgente behoefte aan financiering en voorzieningen. En dat pleidooi vindt gehoor. We zitten weer om tafel met AT en EZK, het proces blijft in beweging. De verwachting is nu dat in de loop van 2019 het frequentieplan DAB+ voor de lokale omroep definitief kan zijn.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant