De lokale omroep bestaat 50 jaar en dat vieren we samen!

feed Nieuws
edit_note 11 juli 2024

De lokale omroep bestaat dit jaar 50 jaar en om dit te vieren ontvangt elke lokale publieke omroep deze week een speciale jubileumbox! In deze box vind je onder andere de uitnodiging voor de jubileumweek en een aantal leuke items, waaronder wat lekkers om van te genieten tijdens de online watchparty die wordt georganiseerd tijdens de jubileumweek.

Tijdens de jubileumweek, van 30 september tot en met 5 oktober, zijn er verschillende activiteiten gepland om 50 jaar lokale omroep te vieren. Van een online jubileumquiz tot speciale trainingen. En als afsluiter op zaterdag 5 oktober een Inspiratiedag, de uitreiking van de Lokale Media Awards en een jubileumfeest! Voor de meeste activiteiten is het belangrijk om je aan te melden. Scan hiervoor de QR-codes in de jubileumbox of ga naar nlpo.nl/jubileumweek

Deel je leukste foto

We vieren het bestaan van de lokale omroep samen en daarom is de geschiedenis van jouw omroep van grote waarde. Vul daarom de grote A1-poster uit de jubileumbox in, hang ‘em op en maak een feestelijke foto met zo veel mogelijk medewerkers en de poster. Stuur de foto naar desi.bootsman@nlpo.nl. De meest leuke en creatieve foto maakt kans op 1 van de DAB+radio’s!

Podcast en boek

De podcast ‘Dit Was De Radio’ met Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen gaat over de Nederlandse radio en natuurlijk mag de lokale radio daarbij niet ontbreken. Voor het jubileumjaar zijn er een aantal afleveringen volledig gewijd aan de lokale radio. Zodra deze online staan, kun je ze op deze pagina vinden. Wil je bijdragen aan een van de afleveringen? Stuur dan een typisch lokaal audiofragment op naar ditwasderadio@gmail.com

Verder wordt er op dit moment nog de laatste hand gelegd aan het boek ‘50 jaar lokale omroep – Het Verhaal van Lokaal‘. Iedere omroep ontvangt dit boek eind september/begin oktober. Ook komt er een digitaal exemplaar beschikbaar voor omroepmedewerkers.

In het kader van duurzaamheid heeft de NLPO via de organisatie Trees for All een financiële bijdrage geleverd aan duurzame bosprojecten.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant