College van Omroepen bezoekt streek Waterland

feed Nieuws
edit_note 18 juli 2024

Het College van Omroepen (CvO) heeft op donderdag 4 juli 2024 een bezoek gebracht aan de lokale omroepen die streek 40 Waterland vormen. Daar waar de streekomroepvorming nog niet optimaal verloopt vindt het college het van belang om te horen wat er bij omroepen in de weg staat en hen waar mogelijk van advies te voorzien.

Het college is door Omroep PIM (Waterland), LOL (Landsmeer) en RTV Purmerend hartelijk ontvangen op het gemeentehuis van Waterland te Monnickendam. LOVE, de omroep voor Edam-Volendam, kon er helaas niet bij zijn.

Het CvO heeft tijdens de bijeenkomst uitgelegd wat de taken van het college zijn en hoe het CvO is samengesteld. Ook is er gesproken over wat de komende stelselwijziging inhoudt en wat de gevolgen daarvan zijn voor de lokale omroepen. De leden van het college hebben eigen ervaringen gedeeld om met name de kansen aan te duiden die de stelselwijziging en de daarmee gepaard gaande streekomroepvorming biedt. Uiteraard deelden zij ook de hobbels die zij zijn tegengekomen.

De bezochte omroepen hebben de bijeenkomst als waardevol ervaren.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant