Lokale Media Awards

De lokale omroepsector is volop in ontwikkeling, gaat vooruit en vernieuwt. Ieder jaar maken de Lokale Media Awards de professionalisering en de innovatie van de sector zichtbaar.

Een award is hiermee niet alleen een verdiende prijs voor de omroep zelf maar ook een prijs voor de gehele sector, met impactvolle lokale journalistiek die de lokale verbondenheid versterkt, met ruimte voor de vele talenten om zich te ontwikkelen. De Lokale Media Awards laten de gemeenschappelijke ambitie zien. Een professionele lokale omroep die er is voor iedereen.

Uitreiking Lokale Media Awards

Dit jaar worden de Lokale Media Awards uitgereikt op zaterdag 5 oktober 2024 in Theater Gooiland in Hilversum. De jury wordt dit jaar aangevoerd door Roos Moggré, journalist en presentatrice van EenVandaag.

Tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards worden lokale omroepen en hun medewerkers beloond voor hun buitengewone inzet. Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën Nieuws en achtergronden, Audio, Video, Presentatie, Aanstormend Talent en Maatschappelijke Impact.

Dit zijn de juryleden

De beoordeling van de inzendingen ligt dit jaar in handen van een zeer ervaren team. De jury wordt dit jaar wederom aangevoerd door Roos Moggré, journalist en presentatrice van EenVandaag.

  • Roos Moggré – Journalist, presentatrice en nieuwslezeres
  • Daniëlle Arets – Lector Designing Journalism aan de Fontys Hogeschool
  • Bart Jan Cune – Presentator, journalistiek strateeg, nieuwslezer en voice-over
  • Wilma Haan – Adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws
  • Timo Kamst – Radio-dj, radiocoach, presentatietrainer, redacteur en producer
  • Ton Verlind – Strategisch media-adviseur, talentcoach en auteur

Lokale omroepen konden tot en met 8 juli jongstleden hun beste journalistieke producties inzenden voor de verschillende categorieën. De jury beoordeelt deze inzendingen, selecteert per categorie de genomineerden en kiest daaruit de uiteindelijke winnaar. De genomineerden worden op 5 september bekendgemaakt.

Jury ‘Omroep van het Jaar’

Daarnaast buigt een aparte vakjury zich over de (genomineerde) omroepen voor de titel Omroep van het Jaar. De juryleden beoordelen de inzendingen en brengen een bezoek aan de genomineerde omroepen. Tijdens deze bezoeken gaan zij in gesprek met de teams en beoordelen zij de omroepen op basis van de gemaakte stappen rondom professionalisering, vernieuwing en talentontwikkeling.

De vakjury voor Omroep van het Jaar bestaat uit:

  • Milouska Meulens – Auteur en presentatrice
  • Fiona Arens – Directeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest
  • John Olivieira – Lid van de Raad voor Cultuur
  • Evert Cuijpers – Directeur van Omroep Venlo, de winnende omroep van vorig jaar

Belangrijke documenten

 

Vragen? Stuur een mail naar: lokalemediaawards@nlpo.nl

 

Dit was de uitreiking van de Lokale Media Awards 2023

Voor alle foto’s van de uitreiking van de Lokale Media Awards 2023 klik hier. 

Bekijk hier de nominatieclip van de vijf genomineerde omroepen van 2023 en krijg een impressie van het jurybezoek aan de omroepen en hoor wat hen is opgevallen.

Gerelateerde nieuwsberichten