Wie wordt Omroepvrijwilliger van het Jaar 2024?

feed Nieuws
edit_note 09 oktober 2024

Welke vrijwilliger heeft het verschil gemaakt bij de professionalisering van de omroep of heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan een nieuwsverhaal of een productie? Van 1 tot 24 oktober is het weer mogelijk om een vrijwilliger van jouw lokale publieke omroep te nomineren voor de titel Omroepvrijwilliger van het Jaar. 

De lokale omroep bestaat 50 jaar, mede dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers. Zij zorgen dag in, dag uit voor lokaal nieuws, cultuur en meer.

Met de uitreiking van de titel Omroepvrijwilliger van het Jaar staan we stil bij de belangrijke rol die de vrijwilliger speelt en willen we ze de erkenning en waardering geven die ze verdienen. De genomineerden en winnaar worden gekozen door de omroepen zelf en het publiek.

De titel Omroepvrijwilliger van het Jaar wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Vorig jaar werd deze landelijke publieksverkiezing glansrijk gewonnen door Tonnie Driessen van REGIO8. Hij kreeg de meeste stemmen en heeft een jaar lang deze titel mogen dragen. Wie volgt Tonnie dit jaar op en wint een persoonlijk opleidingsbudget ter waarde van 1.000 euro om individueel of samen met de medewerkers van de omroep een training te volgen?

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Het is eenvoudig. Ga naar www.omroepvrijwilligervanhetjaar.nl, vul het formulier in, schrijf een korte motivatie en stuur je aanmelding in.

 

Stemmen op jouw favoriet

Zodra de genomineerden bekend zijn, kan er van 1 tot en met 30 november door het publiek gestemd worden. Omroepen kunnen hun netwerk, volgers, kijkers en luisteraars oproepen om te stemmen op hun vrijwilliger.

 

Uitreiking

Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. De dag om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten! Op deze dag maken wij dan ook de winnaar bekend en reiken we deze prijs uit.

Voor meer informatie over het werken met vrijwilligers en ondersteunende documentatie, kijk op www.nlpo.nl/vrijwilligers.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant