De klankbordgroepen van de NLPO zijn vernieuwd

feed Nieuws
edit_note 08 augustus 2024
De klankbordgroepen van de NLPO zijn vernieuwd zodat ze beter aansluiten bij wat de lokale omroepen nu nodig hebben. Er zijn vier nieuwe groepen gemaakt. Deze groepen gaan zich focussen op belangrijke onderwerpen die nu spelen in de sector.

De klankbordgroepen zijn van belang voor het adviseren van de NLPO over beleid en strategische beslissingen. Door de kennis en ervaringen van omroepmedewerkers te verzamelen, zorgen deze groepen ervoor dat de beleidsvorming goed aansluit bij de praktijk.

De nieuwe klankbordgroepen zijn:

  • Journalistiek en Programmabeleid
  • Bestuur, governance, wet- en regelgeving
  • Data, onderzoek en sectorbinding
  • Techniek en infrastructuur

Maarten van den Boom, voorzitter van de klankbordgroep voor Journalistiek en Programmabeleid, benadrukt onder andere het belang van inzicht in de functies van Programmabeleidsbepalende Organen (PBO’s). “Wij gaan onder andere kijken wat de PBO’s allemaal voor taak hebben. Dat is best wel belangrijk in de sector, en wordt soms nog onderschat. Maar het wordt alleen maar belangrijker door de stelselwijziging”, vertelt hij.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over de vernieuwde groepen. 

Door de vernieuwde klankbordgroepen kan de NLPO beter inspelen op de behoeften en ontwikkelingen binnen de sector, en zo werken we samen aan een nog sterkere lokale publieke omroep.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant