Koning bezoekt lokale omroep in jubileumweek

feed Nieuws
edit_note 12 september 2024

Op woensdag 2 oktober brengt Koning Willem-Alexander een werkbezoek aan onze sector. De Koning zal een rondleiding krijgen bij Dtv Oss, waar lokale omroepmedewerkers vanuit het hele land aanwezig zullen zijn om te vertellen over hun werk en de rol van de lokale omroep. Het gaat onder andere over de functie, werkwijze, de professionalisering en de uitdagingen. Het bezoek vindt plaats in de jubileumweek van 50 jaar lokale omroep. De RVD heeft over dit bezoek en de jubileumweek een mooi stukje geschreven op hun website.

Afdeling NOS Evenementen volgt het bezoek van de Koning door de ogen van de verslaggevers van Dtv. Dezelfde avond maken zij een live-programma vanuit Café Bellevue. In het programma wordt gekeken naar de rol van de lokale omroep en hoe betaalde en onbetaalde krachten hierin bijdragen. Het programma wordt gepresenteerd door Dione de Graaff, die zelf begon bij de lokale omroep TV Amersfoort.

Ook andere NPO-prominenten die bij de lokale omroep begonnen zijn aanwezig. Sven Kockelmann (begonnen op de sportredactie van Maarssen) en Anniko van Santen (begonnen bij Roermond) bijvoorbeeld. Verder zijn er reportages over de omroepvrijwilliger van het jaar, de evenementenregistratie van lokale omroep Tiel en wordt een journalist van Dtv gevolgd tijdens het maken van een item. Zie ook de website van de NOS.

De uitzending is te zien op woensdag 2 oktober om 20:27 uur op NPO2.

De jubileumweek is van maandag 30 september tot en met zaterdag 5 oktober 2024. Naast het bezoek van de Koning en de NOS-uitzending, wordt er ook een boek over 50 jaar lokale omroephistorie uitgebracht, is er een speciale podcastserie van ‘Dit was de Radio’ en worden op zaterdag 5 oktober de Lokale Media Awards uitgereikt.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant