Koning Willem-Alexander bezoekt de lokale omroep

feed Nieuws
edit_note 02 oktober 2024

Koning Willem-Alexander bracht woensdagochtend een werkbezoek aan lokale omroep Dtv Nieuws in Oss, ter gelegenheid van de jubileumweek voor het 50-jarig bestaan van de lokale omroep. Bij aankomst werd de koning verwelkomd door NLPO-directeur Marc Visch, de burgemeester van Oss, Wobine Buijs, en Dtv-directeur Eric Horvath.

Tijdens het bezoek sprak de koning met betrokkenen van verschillende lokale omroepen over het belang en het functioneren van de lokale publieke omroep. Onderwerpen als het ontstaan, de professionalisering van de sector en de ontwikkeling tot streekomroepen kwamen uitgebreid aan bod.

Rondleiding en gesprekken op de redactie

Koning Willem-Alexander kreeg een rondleiding langs de redacties en studio’s van de lokale omroep, waarbij hij sprak met medewerkers van onder meer Dtv, ZuidWest, Studio Alphen, Noordkop Centraal, OPEN Rotterdam en RTV NOF over de werkwijze en uitdagingen. Ook werd de koning geïnformeerd over de relatie met de lokale politiek, het belang van de inzet van vrijwilligers, talentontwikkeling en de functie van het PBO. Radiomaker Domien Verschuuren, die zijn carrière begon bij Maasland FM (de voorloper van MFM), ging in gesprek met de koning over zijn ervaringen en de rol van de lokale radio in de samenleving.

De tekst gaat verder na de foto.

Het werkbezoek werd afgesloten met de overhandiging door Arjan Snijders van het jubileumboek 50 jaar lokale omroep – Het verhaal van lokaal, een eerbetoon aan het vijftigjarig bestaan van de lokale omroep in Nederland.

 

Fotograaf: Dtv Nieuws/Thomas Segers

Vergelijkbaar

Wellicht interessant