Lokale Media Awards 2020 geopend voor inzending!

feed Nieuws
edit_note 27 februari 2020

Insturen van jouw productie(s)/showreel voor de Lokale Media Awards 2020 kan van 1 maart tot en met 1 april.

Doe mee met de Lokale Media Awards en laat zien en horen wat jouw lokale-/streekomroep maakt, op televisie, radio en/of online. Maak met deelname bovendien je productie (nog) beter met de tips en aanbevelingen die je voor ieder ingezonden productie krijgt in een persoonlijk juryrapport.

Werkt er bij jouw omroep een écht presentatietalent?! Geef hem/haar dan op voor de Lokale Media Award Presentatietalent 2020.

Welke producties vallen in de prijzen? Wie wordt verkozen tot het grootste presentatietalent? Het antwoord op die vraag volgt vrijdag 12 juni tijdens De Avond van de Streekomroep. Maar het begint allemaal met jouw inzending en dat kan vanaf nu. Inzenden kan van 1 maart tot 1 april via het online platform lma.olon.nl

Heb je vragen? Stel ze dan via awards@nlpo.nl.

Wedstrijdbeschrijving De Lokale Media Awards 2020

Deze wedstrijdbeschrijving beschrijft in welke categorieën Lokale Media Awards te winnen zijn, wat de beoordelingscriteria zijn en wat de werkwijze is van de jury.

In de ‘wedstrijdvoorwaarden’ staan de spelregels voor deelname aan de Lokale Media Awards uitgebreid omschreven. Wij raden je aan om deze te lezen voor inzending, zodat je precies weet hoe je de inzending moet aanleveren.

De Lokale Media Awards zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

1. Audio 
Hieronder vallen producties in de volgende categorieën: varia, muziek, culturele programma’s, doelgroep programma’s, documentaires: uitgezonden via radio en/of online.

2. Video 
Hieronder vallen producties in de volgende categorieën: varia, muziek, culturele programma’s, doelgroep programma’s, documentaires: uitgezonden via televisie en/of online, bijvoorbeeld vlogs, online videoverslagen, live Facebookuitzendingen.

3. Nieuws
Producties/content over de lokale-/streekactualiteit. Bijvoorbeeld: dagelijkse journaaluitzending, cross mediaal nieuwsverslag, onderzoeksjournalistiek, dagelijks nieuwsrubriek in samenwerkingsprogramma van verschillende lokale media(instellingen). Ook nieuws feeds via social media (bijvoorbeeld nieuws via Instagram, Twitter, Snapchat enzovoort) kunnen ingestuurd worden.

4. Innovatie
Is jouw omroep vernieuwend bezig met lokale-/streekmedia? Stuur dan in voor de Lokale Media Award Innovatie. Denk bijvoorbeeld aan: een online project, cross mediale aanpak van nieuws in de regio, een live-verslag van een sportevenement via diverse kanalen en –omroepen, of het gebruik van crowdsourcing op zoek naar uniek beeldmateriaal.

5. Presentatietalent (audio en video)
Ben/ken jij iemand (tot 30 jaa)r bij jouw lokale omroep die een uitzonderlijk talent heeft voor presenteren? Stuur dan een showreel of productie (dat kan ook een vlog zijn) in voor de Lokale Media Award Presentatietalent.

Beoordelingscriteria Lokale Media Awards

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury. De lokale-/streekomroepen hebben veel gemeen, maar er zijn natuurlijk ook verschillen (bijv. budget, personeel, faciliteiten). De jury zal hier in haar beoordeling rekening mee houden. De uitdaging voor de jury is dan ook om de inzendingen te beoordelen in de context van de middelen waarmee ze gemaakt zijn. Daarnaast let de jury onder meer op de volgende aspecten:

1. Verbondenheid met het verzorgingsgebied
2. Originaliteit/creativiteit
3. Techniek
4. Muziekgebruik
5. Inhoud/kwaliteit/professionaliteit
6. Vorm
7. Vernieuwend/innovatief

Spelregels in vogelvlucht

De eerste inzending is gratis. Voor elke volgende inzending bedraagt het inschrijfgeld € 27,50 ex btw. Per omroep zijn er dus meerdere inzendingen in meerdere categorieen mogelijk. Er kan alleen content worden ingezonden die is uitgezonden tussen 1 april 2019 en 1 april 2020. Alle inzendingen dienen uiterlijk 1 april 2020 te zijn geupload via de instructies voor inzenden op de daartoe bestemde website.

Meedoen gaat als volgt:
a. ga naar de award-website en volg de instructies m.b.t. deelname aan de Lokale Media Awards;
b. kies vervolgens uit de opties 1. Programma of 2. Feed;
c. upload bij keuze “Productie” het in te sturen programma/productie of vul bij keuze ‘Feed’ een URL in en voeg hier een jpeg aan toe;
d. vul het online deelnameformulier Lokale Media Awards in;
e. vul per inzending een nieuw inschrijfformulier in;
f. via de mail ontvangt uw omroep een bevestiging van deelname.

Voor de Lokale Media Awards Audio, Video en Nieuws kunnen enkel hele producties worden ingezonden, dus geen compilaties. Voor Presentatietalent is het wel mogelijk om een showreel in te sturen. Een inzending mag maximaal 1 uur duren. Bij inzendingen langer dan 1 uur wordt alleen het eerste uur geüpload.

De volledige spelregels voor de awards vind je hier: wedstrijdvoorwaarden Lokale Media Awards

Uitreiking De Lokale Media Awards

De Lokale Media Awards worden uitgereikt op vrijdag 12 juni tijdens de Avond van de Streekomroep in Beeld en Geluid in Hilversum.

Omroep van het Jaar

Zie hiervoor https://olon.nl/omroepvanhetjaar

Vergelijkbaar

Wellicht interessant