Nieuw: het opleidingsaanbod voor het najaar staat online!

feed Nieuws
edit_note 29 juni 2023

Meld je nu aan voor de nieuwe trainingen en opleidingen van de NLPO

 

Met trots en plezier presenteren wij de NLPO-opleidingskalender voor dit najaar. Naast de gekende opleidingen is het aanbod behoorlijk uitgebreid. Denk hierbij aan opleidingen rond journalistiek leiderschap, een bomvolle agenda creëren voor de nieuwredactieradiotechniek, werken met ChatGPT in de media, desinformatie, journalistieke rechten en plichten én de training van omroep naar journalistieke organisatie.

 

Maar er is meer. Of je nu presentator, redactiemedewerker, bestuurder of technicus bent, betaald of onbetaald: er is voor iedere lokale omroepmedewerker een passende cursus.

 

Bekijk alle opleidingen in de opleidingskalender.

Wil je je als lokale omroepmedewerker direct en kosteloos inschrijven? Dat kan eenvoudig via nlpo.opleidingsportaal.nl. Lees hierbij ook goed de voorwaarden door.

 

Blijvende hoge waardering voor het opleidingsaanbod

Elke opleiding heeft een trainer met affiniteit met de lokale omroep en zij worden door de deelnemers beoordeeld met een 8,5 en de trainingen met een ruime 8.

Het opleidingsprogramma is door de NLPO samengesteld in samenwerking met onder andere de Hogeschool Utrecht, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, NPO Campus en verschillende andere partners.


 

Over NLPO Opleidingen

Het ruime opleidings- en trainingsaanbod van de NLPO speelt een centrale rol in de verdere (journalistieke) professionalisering van de lokale publieke omroepsector en de versterking van de lokale journalistiek. De NLPO draagt als kenniscentrum bij aan deze professionaliseringsambitie, waarbij voortdurend wordt gekeken naar de wensen en behoeften van de sector met oog voor innovatie en de nieuwste trends.

De NLPO biedt ook e-learnings, inspiratiesessies en tutorials aan. Twee keer per jaar vindt ook de NLPO Inspiratiedag plaats voor alle medewerkers van de lokale publieke omroep. Een dag vol workshops en presentaties, en een dag om collega’s van andere omroepen te ontmoeten en ervaringen te delen. De volgende editie is op zaterdag 4 november 2023.

 

Omroepgerichte opleidingen

Naast opleidingen voor individuele medewerkers biedt de NLPO ook een uitgebreid opleidings- en coachingsaanbod aan voor individuele en samenwerkende (streek)omroepen. De opleidingen helpen omroepen om zich voor te bereiden op de stelselwijziging die is voorzien in 2025. Meer informatie.

 

Heb je vragen over een van de opleidingen of over het aanmelden? Mail dan naar opleidingen@nlpo.nl

Vergelijkbaar

Wellicht interessant