Nieuws van de Week wordt dagelijks Journaal in Makkelijke Taal

feed Nieuws
edit_note 18 juli 2024

Een aanzienlijk deel van de lokale publieke omroepen zendt al een tijdje het tv-programma NOS Nieuws van de Weekuit. De NOS-redactie is daar erg blij mee, omdat er zo een breder bereik is voor dit programma dat met name gericht is op mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. 

Inmiddels is duidelijk dat de NPO ruimte heeft vrijgemaakt voor een dagelijkse versie van het programma op NPO 1 en NPO2, onder de naam NOS Journaal in Makkelijke Taal. Zo ontstaat er een nog groter bereik voor dit programma, dat dan op werkdagen om 17.00 uur live wordt uitgezonden. Wel komt daarmee het programma NOS Nieuws van de Week per september te vervallen. 

De dagelijkse uitzending van het Journaal in Makkelijke Taal wordt ook ter beschikking gesteld aan de lokale omroepen, want hoe groter het bereik, hoe beter dat is. Het dagelijkse journaal is op doordeweekse dagen (inclusief feestdagen) te zien en duurt 8 minuten. De uitzending bevat doorgaans drie actuele onderwerpen plus een weerbericht en wordt gepresenteerd door wisselende presentatoren.

Lokale omroepen die het programma ook willen uitzenden, kunnen het uitgezonden journaal overnemen die naar verwachting dagelijks tegen 18.00 uur wordt aangeboden op de FTP-server. De uitzending is dan al van ondertiteling voorzien. Vanwege de actualiteit dient het journaal wel op dezelfde dag uitgezonden te worden.

De laatste uitzending van NOS Nieuws van de Week wordt op 28 augustus aangeleverd. Omroepen die geïnteresseerd zijn in het uitzenden van het dagelijkse journaal kunnen zich tot uiterlijk 15 augustus melden bij Marieke Bakker via marieke.bakker@nos.nl. Aanvullende technische informatie volgt in de week van 19 augustus.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant