Opnieuw versterking van de lokale onderzoeksjournalistiek

feed Nieuws
edit_note 29 januari 2020

Acht lokale omroepen hebben subsidie ontvangen om het komend jaar de onderzoeksjournalistiek in Nederland te versterken. Het gaat om de tweede ronde van de pilot subsidieregeling onderzoeksjournalistiek van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ).

Belang lokale onderzoeksjournalistiek

Deze toekenning voor de lokale omroepen toont het belang en de relevantie van de lokale journalistiek. Naast de reguliere journalistieke taken kunnen de omroepen zich met deze subsidie nu ook richten op diepgravender onderzoek naar lokale kwesties. Veel lokale omroepen staan onder financiële druk en hebben hier normaal gezien te weinig middelen voor. Deze subsidieregeling kan een impuls geven aan het uitvoeren van hun wettelijke taak en de lokale democratie.

Beloonde omroepen

De beloonde omroepen zijn: OPEN Rotterdam, Omroep WOS, Dtv Nieuws, Studio 040, Omroep Ede, Omroep Venlo, 1Twente en AT5. Bij de projecten is er vaak sprake van samenwerking tussen omroepen of andere organisaties, en is het een vervolg op de pilot van vorig jaar.

Lees meer over alle 28 projecten die dit jaar mee doen met het tweede jaar van de pilotregeling onderzoeksjournalistiek.

Vergelijkbaar

Wellicht interessant